Opwijk actualiseert haar ruimtelijk structuurplan

De provincie Vlaams-Brabant keurde het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Opwijk goed. Opwijk is de één van de eerste Vlaams-Brabantse gemeente die haar ruimtelijk plan actualiseert.

Opwijk keurde in 2003 een eerste gemeentelijk ruimtelijk structuurplan goed. Hiermee was Opwijk een van de eerste Vlaams-Brabantse gemeenten met een ruimtelijk structuurplan. Ook nu is Opwijk een van de eerste die een algehele herziening van het ruimtelijk beleid doorvoert.

"We juichen het toe dat gemeenten hun ruimtelijk beleid actueel willen houden", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. "Opwijk heeft ervoor gekozen het ruimtelijk structuurplan sterk te vereenvoudigen. Het richtinggevend gedeelte van het plan is hierdoor overzichtelijker geworden. Dit vergroot de leesbaarheid van het plan, wat we alleen maar kunnen ondersteunen."

Opwijk legt in haar nieuwe gemeentelijk ruimtelijk structuurplan een aantal nieuwe accenten, maar de krachtlijnen voor het ruimtelijk beleid blijven ongewijzigd. De gemeente gaat voor een levendig hoofddorp dat met zijn specifieke kwaliteiten een eigen rol opneemt binnen de regio. Op basis van het ruimtelijk structuurplan zal de gemeente de bestemming wijzigen van onder andere het woonuitbreidingsgebied Korruit en de Fläktsite.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?