Geen 'Nacht van de Dilbeekse Jeugd' op Coreliosite

De 'Nacht van de Dilbeekse Jeugd' zal zoals eerst voorzien niet plaatsvinden op de Coreliosite in het industriepark van Groot-Bijgaarden. Het evenement verhuist naar Westrand.
 
Dilbeek werd vorig jaar uitgeroepen tot 'Jeugdgemeente van Vlaanderen'. Om dat te vieren plande de gemeente een groot feest 'De Nacht van de Dilbeekse Jeugd'.

Aanvankelijk was het plan om dit feest te laten doorgaan in het bestaande gebouw op de Corelio-site (een vroegere opslagplaats). [Meer over de site : Audio - Herontwikkeling Coreliosite neemt vliegende start ] Maar van dat leuke idee komt nu jammer genoeg niets meer in huis. Het feest is last-minute naar een andere locatie moeten uitwijken en zal op 19 november worden georganiseerd in CC Westrand.

Een spijtige beslissing, maar het kon blijkbaar moeilijk anders uit veiligheidsoverwegingen. "Er was vooral te weinig mankracht om het gebouw veilig te maken", aldus schepen Anneleen Van Den Houtte. "Zo zouden de laadkades van het gebouw moeten afgesloten worden, maar tegelijkertijd ook open blijven als nooduitgang, dus moesten daar trappen gebouwd worden."

Elio De Bolle van de Dilbeekse jeugdraad keek uit naar een feestje in de oude opslagplaats, maar blijft zeer enthousiast. "Het zal dan niet op de Coreliosite zijn, maar het evenement gaat door. En wordt top", besluit hij.

Meer over 'De Nacht van de Dilbeekse Jeugd' via deze Facebookpagina

(Foto : Het feest was voorzien in het hogere gebouw, het kleinere er voor is de vroegere redactie van Jobat. Het hoge gebouw maakt deel uit van de herontwikkeling, het lagere gaat tegen de vlakte)

Archief

Lees ook : Dilbeek bekroond tot ‘Jeugdgemeente van Vlaanderen’

Lees ook : "Dilbeek waar jongeren thuis zijn"


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?