Vlaams Gewest bekostigt trajectcontroles Vlezenbeek, Herne en Lennik

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw plande 4 cameraprojecten op de Bergensesteenweg, de Humaniteitslaan, de Postweg en de Lenniksebaan. De eerste drie zijn nummerplaatcontroles terwijl er op de Lenniksebaan (N282) een trajectcontrole komt tussen de Veldekentraat en de Pedestraat.

Lenniksebaan

“We hebben met de Lenniksebaan gewacht omdat we konden rekenen op 50 % cofinanciering door het Vlaams Gewest. Nu neemt het Vlaams Gewest de volledige 100 % voor zich. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. De opstelling van de trajectcontrole is in voorbereiding en de installatie zal in 2017 gebeuren”, zegt mobiliteitsschepen Jan De Smeth.

Er is dus ook goed nieuws voor de politiezone Pajottenland en de gemeente Lennik. De politiezone kreeg oorspronkelijk een subsidiëring van 50 % maar krijgt nog de volle 100 %. Voor de gemeente Lennik was er geen betoelaging voorzien. 

Lennik, Kokejane en Eizeringen.

De trajectcontroles op de Vandenbosschestraat (N282) in Lennik en de Steenweg Asse in Kokejane en de ANPR-camera in Eizeringen zijn ondertussen in een testfase actief geweest. “We kunnen op basis van de beelden al verbaliseren en doen dat al voor de uitschieters die het echt te bont maken. Maar omdat er dagelijks zo een 200 snelheidsovertredingen gebeuren wachten we nog tot de volledige automatisering van uit Gent op punt staat om alle overtredingen te verbaliseren.”, zegt korpschef Marc Hellinckx van de politiezone Pajottenland. De politie gebruikt de beelden ook al om te reageren op verdachte situaties en voertuigen en niet verzekerde, gestolen of niet gekeurde voertuigen.

De politiechef hoopt vanaf 1 november de automatische verwerking van de verbalisering van uit Gent stapsgewijs  in te voeren.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?