Brandweer reanimeert twee katjes na brand in Halle

Twee katten waren zondagvoormiddag het slachtoffer van een keukenbrand in de Leopoldstraat. De brandweer kon hen met een zuurstofkuur weer leven geven.

Een bewoonster van de Halleweg zag rond 11u30 rook opstijgen uit een appartement op de tweede verdieping in de Leopoldstraat. Ze ging bij het kleine appartementsgebouw aanbellen om de bewoners te waarschuwen. Alleen op het gelijkvloers waren een moeder en twee kleine kinderen thuis. Toen ze naar buiten liepen zagen ze ook de brandweer komen aangereden.

De brandweer kon de brand, die achteraan in de keuken woedde snel onder controle krijgen. Toch liep de keuken zware schade op en is het appartement tijdelijk onbewoonbaar, mede door de rookschade. De oorzaak van de brand kon nog niet achterhaald worden.

De brandweerlui haalden twee katten uit het appartement. Die hadden erg te lijden onder de rook. De diertjes kregen in de ziekenwagen een zuurstofkuur. Het eerste katje was snel weer bij haar positieven. Het andere diertje moest langer zuurstof toegediend krijgen. Aan de neusgaten van het dier was te zien dat het veel te veel rook had ingeademd. Buren vinden de katjes op tot ze door een dierenarts konden worden onderzocht.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?