Kathy is in haar nopjes als huisbewaarster Dominicanessenklooster

Na 4 maanden voelt Kathy Vandekerckhove uit Tollembeek zich thuis in het Dominicanessenklooster in Herne. Ze werd op 16 juni aangesteld als huisbewaarder en ziet zich al een beetje als conservator.

Kathy Vandekerckhove is gekend al voorzitter van de Galmaardse milieuadviesraad en zangeres in het duo Lady Safira & The Silver Fox. Ze liet haar zware job als accountmanager varen. Het Dominicanessenklooster was haar geen onbekende toen ze zich kandidaat stelde als huisbewaarder. “Ik heb de zusters nog gekend en hielp hier nog met de communicantjes. Ik hoorde hier missiezuster Agnes nog verhaaltjes vertellen”, zegt Kathy.

Ze kon zich al goed inwerken al hoedster van het huisreglement. “Ik moet er voor zorgen dat de verwarmingskosten niet de pan uit swingen, dat alles proper blijft en dar het reglement nageleefd wordt maar ik doe het vooral om de goede sfeer die hier heerst. Hier kom je in contact met cultuur, muziek, ontspanning, organisatoren van feestjes. Ik leerde zo al vele mensen kennen.” Kathy had al de handen vol met het parkeren van een hele vloot oldtimers. Toneelgroep ATK repeteert er en binnenkort komt ook de fanfare er oefenen. Er zullen ook infoavonden worden georganiseerd.

Geschiedenis

De Erfgoedcel en de heemkundieg kring van Sint-Pieters-Kapelle krijgt er onderdak.  “Ik krijg regelmatig vragen over de geschiedenis van het klooster. We gaan daarom wat informatie inkaderen zodat ik de bezoekers er wat uitleg kan bij geven”, zegt Kathy.

Opvang

In de noodopvang het klooster verbleef tot vorige week nog een gezin met 4 kinderen. Er verblijven ook nog drie asielzoekers.

Parking

De gemeente liet het gebouw opknappen en de kloostertuin wordt intensief gebruikt. “Nu moeten we de parking nog inrichten zodat er wat ordelijker kan geparkeerd worden. Dat zal volgend jaar gebeuren”, zegt burgemeester Kris Poelaert.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?