Academie en muziekverenigingen van Galmaarden, Herne en Gooik werken nauw samen.

De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Gooik, met afdelingen in Herne en Galmaarden, gaat nauw samenwerken met een aantal muziekverenigingen.

Een jaar lang werd gesleuteld aan een samenwerkingsverband tussen de Muziekacademie en de muziekverenigingen uit de streek. Het uniek samenwerkingspact, heeft als doel  om mensen met eenzelfde passie te verenigingen, hun kennis te verruimen, het muziekplezier te delen en elkaars horizonten te verbreden.

De Academie bezorgt aan de muziekverenigingen de lijst van de leerlingen die in de gemeente van de muziekvereniging wonen, zodat de leerlingen kunnen uitgenodigd worden om lid te worden.

De leerlingen van het eerste jaar Notenleer kunnen al een instrument aan leren en zo al vroeger de smaak te pakken te krijgen. De vereniging geeft de leerlingen ook instrumentinitiatie. Zo kan de leerling al kennismaken met het instrument en de vereniging.

In de Middelbare Graad is het vak samenspel verplicht. Door de overeenkomst kan de samenspelles vervangen worden door de wekelijke repetitie van de vereniging. Zo kan de leerling de kennis omzetten in de praktijk en ver verenigingsleven leren kennen. Gooik stapt voorlopig nog niet in dit onderdeel van de overeenkomst.

De academie en de verenigingen helpen elkaar beter bekend maken via websites, enz.

In Herne gaat het om ’t Muziek Herne, Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving, Koninklijke Fanfare De Ware Broeders Herfelingen, ’t Jeugdmuziek Herne, Crescendo Sint-Pieters-Herleving en de Jonge Ware Broeders Herfelingen. In Galmaarden: Harmonie Amicato. In Gooik: Koninklijke Fanfare  Sint-Martinus Kester, Koninklijke Fanfare De Vrede en Jeugdorkest De Vrede Gooik.

De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans mocht dit jaar een forse aangroei van het aantal leerlingen noteren van 680 naar 765. In Galmaarden 244 (tov 221), in Herne (314 (tov 250 en in Gooik 400 (tov 371).

Sarah Copriau aan het woord:


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?