Bibliotheken Pajottenland & Zennevallei lenen e-readers uit

Vanaf zaterdag 8 oktober kan je in de bibliotheken Pajottenland & Zennevallei e-readers uitlenen. Op deze toestellen staan vijf recente boeken van een bepaald thema, waaronder thrillers, waargebeurde verhalen, literatuur of science fiction. Het uitlenen van een e-reader verloopt op eenzelfde manier als de boeken.

“Deze regionale samenwerking laat toe dat ook wij e-readers kunnen aanbieden, want alleen hadden wij dit nooit kunnen realiseren,” vertelt Eddy Van Caeneghem, bibliothecaris van Sint-Genesius-Rode, en dat wordt meteen bevestigd door andere bibliothecarissen.
Nelly Wyns , bibliothecaris van Herne, vult hierbij aan: “Niet alleen het delen van expertise, ook een financiële voordeel is het gevolg van samenwerking, want grotere aankopen betekent meer korting.”

Evoluties

Om de vragen rond e-boeken te beantwoorden, staken de bibliothecarissen de koppen bij elkaar. Zij kwamen tot de conclusie dat zij vandaag -wegens technische en juridische beperkingen- enkel e-readers kunnen aanbieden met een vaste e-boekencollectie.

Vele inwoners hebben het lezen van een boek op een e-reader nog niet mogen ervaren en dat kan nu via de bibliotheek. “Wij houden de nieuwe evoluties nauwgezet in het oog, dus mochten er zich nieuwe mogelijkheden voordoen, dan zullen wij hier zeker op inspelen,” besluit Lies Morren, bibliothecaris van Dilbeek.

Samenwerken

Dit project werd mogelijk door de samenwerking van verschillende bibliotheken en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. De e-readers vind je in de bibliotheken van Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?