No pressure en Spel zonder Grenzen in Herne

No pressure op 8 oktober want Laura Tesoro komt naar Herne! Eveneens gaan de jeugdverenigingen van Bever, Galmaarden en Herne de clash aan om de superheld te worden van hun gemeente.

Het gemeentebestuur van Herne organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur van Bever en Galmaarden op 8 oktober 2016 voor de eerste maal een Spel Zonder Grenzen, waarbij de erkende jeugdverenigingen van deze drie gemeenten strijden om de superheld te worden van hun gemeente. Aansluitend organiseert de gemeente Herne die dag Festiv’ Herne, waar tal van artiesten de revue passeren.

Spel Zonder Grenzen

Voor de eerste maal organiseren de gemeenten Bever, Galmaarden en Herne  een battle waarbij de leden van de erkende jeugdverenigingen het tegen elkaar opnemen om de ‘superheld’ van Bever, Galmaarden of Herne te worden. De battle gaat door in Herne op de weide achter het gemeentehuis en start om 13 uur. Er zullen zes disciplines zijn waardoor de deelnemende ploegen zich een weg moeten banen. Allerlei proeven dienen te worden afgelegd zoals behendigheidsspelletjes, evenwichtsoefeningen, snelheidsspelletjes,… Elke spelletje zal begeleid worden door de nodige scheidsrechters, eveneens is er een jury samengesteld (Patrick De Vos, Kristof Cattie en Claudine Carels) die de goede gang van zaken in het oog houdt. De eerste drie ploegen worden beloond met een mooie prijs. Omdat gewerkt wordt rond het thema ‘Superhelden’ krijgt de best verkleedde ploeg ook een prijs. Het Spel Zonder Grenzen is gratis toegankelijk.

Festiv’ Herne

Aansluitend organiseert de gemeente Herne, in samenwerking met de jeugdraad , die dag Festiv’ Herne. Vanaf 19uur wordt het kaatsplein omgetoverd tot festivalterrein. Er vinden optredens plaats van Yves Segers, Dynamite en Laura Tesoro, gevolgd door een openluchtfuif met Discobaar Sorry ’t zijn wij maar! Een unieke belevenis voor jong en oud in het groene kwadrant. Tussen de optredens door wordt er ook animatie voorzien. Wat dit juist inhoudt blijft voorlopig een geheim.

Honger?

Krijg je honger van al dat supporteren? Of wil je eerst gezellig iets eten alvorens luidkeels mee te zingen? Er wordt een mini foodtruckfestijn voorzien met een verscheidenheid aan voedsel. Zo zal er onder andere pasta geserveerd worden, Jamaicaans, vers bereide hamburgers, braadworsten,…

Info

De toegang tot het terrein bedraagt 8 euro (-12 jarigen krijgen gratis toegang). Kaarten in voorverkoop kosten 7 euro en kunnen gekocht worden aan het loket in het gemeentehuis, in de bibliotheek, bij de jeugdraadleden en bij het schepencollege. Kom samen met je vrienden en familie dansen, zingen en springen op het kaatsplein in Herne.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?