Wie saboteert wandelweg 099 in Dilbeek?

Trage wegen ontdekte dat iemand een waterloopje heeft afgeleid om een voetweg onder water te zetten. “Tot begin september 2016 verzopen wandelaars op de voetweg DIL099 (en de Wolfsputtenwandeling) in de nattigheid, zelfs bij droog weer. Zelfs in deze droge zomer waren 2 stukjes van voetweg DIL099 extreem nat. In het verleggingsdossier zal je in oktober 2016 kunnen lezen dat de aangelande een oplossing heeft voor dit vochtprobleem. Voor ‘slechts’ 30.000 € kan dit aangepakt worden. De aanvrager wil zelfs die kosten dragen ten behoeve van de gemeenschap”, merken ze bij Trage Wegen op.

Verstopt

Een 'wetenschappelijk onderzoek' door Trage Wegen Dilbeek vond een goedkopere oplossing. “De oorzaak: een bronnetje, rechts van de voetweg. Al het water daarvan liep naar de voetweg, terwijl er een meter verderop verstopt onder het groen nochtans een greppel is, die verder uitmondt in een beek. Tussen bronnetje en greppel bleek er een mengeling van kiezel (hoe komt dit hier?) en aarde te liggen, die de doorgang voor het water versperde.

"De oplossing: kleine greppel gemaakt om het water correct af te voeren. Op 3 september werd dit nog wat bijgewerkt omdat een tweede bronnetje nog zorgde voor nog enig vocht op de voetweg. Klus geklaard: 30.000 € gespaard!", zeggen ze bij Trage Wegen.

De sabotage: een omwonende constateerde op 5 september dat het werk was vernietigd, de greppel was bijgewerkt, zodat al het water weer op de voetweg terecht kwam. De oplossing: 20 minuten werk, en het water stroomde weer waar het hoorde, naast de voetweg. Sabotage, blijkbaar door iemand die niet graag heeft dat hier wandelaars komen!

"Waarom er een openbaar onderzoek komt omtrent de afschaffing van voetweg DIL102 en verlegging van voetweg DIL099, als het college van burgemeester en schepenen dit zelf niet wenst?" Pure vriendjespolitiek en machtsstrijd volgens Trage Wegen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?