Lennik koopt landbouwgrond aan voor bouw brandweerkazerne

De gemeenteraad heeft de aankoop van twee gronden langs de Assesteenweg in Eizeringen goed gekeurd. De gemeente wil de grond ter beschikking stellen van de brandweerzone om er een brandweerkazerne te bouwen.

Er is al jaren nood een nieuwe brandweerkazerne. De huidige brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat is te klein en werd al jaren geleden afgekeurd. Uitrukken langs de smalle straten van het dorp is problematisch.

De gemeente wil de brandweer op het grondgebied van Lennik houden en zoek daarom een grond waar de zone kan bouwen, als zal de eerste steen morgen nog niet geplaatst worden. De gemeente wilde eerst een grond kopen ter hoogte van de gemeenteschool maar andere kopers waren de gemeente te snel af. Het is ook niet zeker dat de brandweerkazerne op de aangekochte grond zal gebouwd worden. “Het is op zijn minst voorbarig, het is één van de mogelijke opties”, vernemen we bij de brandweerzone.

Nu wil Lennik twee gronden kopen, rechtover Fitnation, die op dit moment bewerkt door een Gooikse landbouwer. Beide gronden samen hebben een oppervlakte van 11.610 m².

Een landmeter André Culus schat de verkoopwaarde van beide percelen 69.444 € of 6 € per m². De kosten voor het verlijden van beide aankopen wordt geraamd wordt op 5.500 €. De landbouwer krijgt 9.606 € om afstand te doen van de pacht.

De aankoop werd goed gekeurd door de gemeenteraad. Gemeenteraadslid Geert De Cuyper (N-VA-Lennik²) maakte de opmerking dat het schattingsverslag juridisch onvolledig is omdat er geen referentiepunten op vermeld staan, waarop de schatter zich baseert om de waarde van de grond te bepalen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?