Vlaams Belang heeft eerste gemeenteraadslid in Gooik

Isabelle Pierreux legde dinsdagavond de eed af als gemeenteraadslid in Gooik. Ze volgt N-VA-raadslid Alexandra Janssens-Collee op die ontslag nam omdat ze verhuisde naar Brugge. Pierreux kondigde aan dat ze zal zetelen als onafhankelijke maar met een mandaat van het Vlaams Belang.

Pierreux zetelde vroeger als gemeente- en OCMW-raadslid in Gooik en maakte ze deel uit van het nationaal partijbestuur van de N-VA. In Gooik was ze tweede opvolgster voor de N-VA waardoor ze in aanmerking kwam om Alexandra Janssens-Collee op te volgen.

De in zwart-geel uitgedoste Pierreux legde na haar eedaflegging een verklaring af. “De N-VA is veranderd. De kiezers voelen zich bedrogen. Ik heb sinds 2014 besloten om geen mandaat meer op te nemen voor de N-VA. Het Vlaams Belang heeft een sterk sociaal-economisch programma.”

Voor de Gooikse N-Va kwam de overstap van Isabelle Pierreux als een complete verrassing. “Het kwam onverwacht. Maar door haar finale keuze voor het Vlaams Belang respecteert ze haar kiezers niet want ze is verkozen voor de N-VA. Ik wens haar geluk met haar zetel in de gemeenteraad”, zegt Kristoff Hemelinckx.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?