Parking Nijverheidszone Begijnenmeers is klaar

Na het jaarlijks bouwverlof van 11 tot 31 juli gingen de werkzaamheden in de stationsbuurt van Liedekerke terug van start. Wegen en Verkeer werkte verder aan de parking aan de kant van Nijverheidszone Begijnenmeers en in de Stationsstraat. De werken aan de parking zijn intussen klaar. Infrabel werkt verder aan de vernieuwing van de perrons en NMBS startte met de bouw van het nieuwe stationsgebouw.

De bestaande parking aan de kant van de Nijverheidszone Begijnenmeers werd grondig vernieuwd. Op 13 juni startte Wegen en Verkeer met de werkzaamheden die nu zijn afgerond. Wegen en Verkeer en de gemeente stelden de vernieuwde parking vandaag terug open voor het verkeer. Het aantal parkeerplaatsen blijft na de vernieuwing behouden. In de komende dagen worden de bordjes die de parkeerplaatsen voor personen met een handicap aanduiden nog geplaatst.

Ook nu de werken aan de parking van de Nijverheidszone Begijnenmeers klaar zijn, is er nog altijd de mogelijkheid om op andere locaties in de omgeving te parkeren. Een overzicht van de beschikbare parkings in de omgeving van het station :

    langsparking spoorweg station
    parking ventweg (tussen rotonde en spoorweg)
    langsparkings Affligemsestraat/N207
    volledige zone van het industriegebied (binnen de voorziene parkeerstroken)
    helft parking hoek Muilenstraat/Affligemsestraat
    parking en terrein voormalig gemeentelijk arsenaal (tijdelijk) in Nijverheidszone Begijnenmeers
    nieuwe parking in Affligemsestraat

Stationsstraat

In juni startte Wegen en Verkeer ook met de heraanleg van de Stationsstraat (tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat). Een groot deel van de werkzaamheden is ondertussen afgerond. De aanleg van het plein zelf start wanneer de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug wordt geplaatst. Deze planning is nog niet bepaald.

Perrons

Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, werkt ook verder. In augustus is Infrabel gestart met de bouw van een keermuur langs het talud van spoor 1. Deze werken duren nog tot eind oktober. Daarnaast is de afwerking van de eerste fase van de perrons (150m van de 350m) volop aan de gang. De perrons zijn in deze zone al opgehoogd en beklinkerd. In de komende maanden (tot voorjaar 2017) zal Infrabel de perrons en de nieuwe trappen verder afwerken. In deze periode worden ook de perronluifels en de draagstructuur van de liften geplaatst. Ondertussen kan je blijven gebruik maken van de bestaande doorgang via de oude tunnel. 

Prefab

De bouw van het nieuwe stationsgebouw gaat vlot vooruit. Na het aanbrengen van de funderingen, werd de prefabstructuur aangebracht. In de komende maanden zal het nieuwe gebouw meer vorm krijgen. Volgens de huidige planning zou de ruwbouw van het station klaar zijn in november 2016.

Omleiding blijft

Het verkeer moet ook in de komende maanden de bestaande omleiding via de Affligemsestraat en de Muilenstraat blijven volgen. Alle handelaars in de Stationsstraat (uitgezonderd in de werkzone) blijven met de wagen bereikbaar via de omleiding.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?