Impuls voor Vlaamse gemeenschapsprojecten in Rand

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts organiseert een tweede oproep voor projecten die het Vlaamse en Groene karakter van de Rand versterken. Nadat er eerder dit jaar al 120.000 euro werd verdeeld over 10 projecten, is er nu nog eens 80.000 euro beschikbaar voor projecten in de Rand. “Meer dan welkom”, vindt burgemeester van Dilbeek en Vlaams volksvertegenwoordiger Willy Segers (N-VA). “De eigenheid van de Rand moet beschermd worden”.

Ben Weyts beschikt als minister van Vlaamse Rand over een eerder beperkt budget om het lokale gemeenschapsleven te steunen. Met gerichte financiële impulsen wil Weyts een extra dynamiek creëren in de Randgemeenten rond Brussel. Een onafhankelijke jury bekijkt of de ingediende voorstellen het Vlaamse en Groene karakter van de Rand kunnen versterken. Enerzijds moeten de projecten het lokale Vlaamse gemeenschapsleven versterken, anderzijds moeten ze ook anderstalige nieuwkomers betrekken bij dat gemeenschapsleven.

'Vergeten'

De tweede projectoproep voorziet een budget van 80.000 euro voor nieuwe initiatieven. In juli 2016 werd al eens 120.000 euro verdeeld over 10 projecten waaronder Lezen is leuk, Kinderzangfeest 't Smiske, Mekitburn en Strapatzen.

Burgemeester van Dilbeek en Vlaams volksvertegenwoordiger Willy Segers (N-VA) is tevreden dat minister Weyts opnieuw geld vrijmaakt: “Deze financiële impulsen blijven nodig. We krijgen de laatste tijd opnieuw meer meldingen over bedrijven die ‘vergeten’ dat het Nederlands de voertaal in de Rand is. Het is goed dat er nu steun komt voor laagdrempelige initiatieven die nieuwkomers echt mee in het Vlaamse bad trekken’.

Projectvoorstellen kunnen ingediend worden tot half oktober. Meer informatie terug te vinden op deze webstek: http://www.vlaamserand.be/impulssubsidie


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?