Lennik wil niet dat aandelen Eandis verkocht worden aan de Chinezen

De Lennikse gemeenteraad gaat niet akkoord met de voorgestelde toetreding van de Chinese vennootschap ‘State Grid Europe Limited’ als tot de vereniging Eandis Assets. Dat werd beslist op de gemeenteraad van maandag 26 september.

Update: De fractie van N-VA-Lennik² onthield zich bij de stemming. “Ik meen dat we de reden waarom we deze verkoop niet steunen nog  krachtdadiger moeten verwoorden en ook het ontnemen van de mogelijkheid tot participeren door de burger in deze deal moeten aanklagen. Om die reden stelde ik voor om de volgende overweging bij op te nemen maar dat werd door de Lennikse meerderheid geweigerd”, 

De tekst: " Overwegende dat bij ons weten de lokale markt van particuliere beleggers en grote investeerders niet echt werden geraadpleegd en/of er geen manier werd voorgesteld voor de burgers om te participeren (bvb door een openbare lening of kasbons) en dit terwijl er meer dan 220 miljard Euro staat op spaarrekeningen bij banken geparkeerd staat  Een bedrag waar waarschijnlijk de spaarders ook graag een beter rendement zouden op willen hebben dan momenteel het geval is." 

 

Zie ook: http://www.persinfo.org/2016/09/03/komt-eandis-voor-14-handen-van-de-chinezen

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?