Gerecht zoekt vier daders na maffiamoord Molenbeek

Het Brussels gerecht is op zoek naar vier verdachten na de moord in Sint-Jans-Molenbeek gisterenavond. Daar werd een 35-jarige man in ware maffiastijl om het leven gebracht vanop een motor.

Het slachtoffer is volgens het Brusselse parket een dertiger uit Charerloi die gekend is voor drugsfeiten. Hij werd gefusilleerd toen hij aan het kruispunt nabij het Weststation voor een rood licht stond. Na de moord gingen de daders er van door, maar ze kregen in Anderlecht een ongeval. “Ze hebben toen geprobeerd een carjacking te plegen”, zegt Pierre Geerinckx van het Brusselse parket. “Ze bedreigden de bestuurster met hun vuurwapen, maar ze gingen er uiteindelijk vandoor met een voertuig van twee kompanen die kwamen aangereden. Sindsdien zijn ze spoorloos.”

Alles wijst er op dat het gaat om een afrekening in het criminele milieu. De daders zouden gebruik hebben gemaakt van zware oorlogswapens, maar om welk type wapen het gaat, is nog niet duidelijk. “De verklaringen van de getuigen zijn tegenstrijdig. We wachten het ballistisch onderzoek af om meer duidelijkheid te hebben.”

De twee personen die gisterenavond vlakbij Groot-Bijgaarden werden opgepakt op hun motor blijken niets met de zaak te maken te hebben.

Lees ook: Moordverdachten opgepakt nabij Groot-Bijgaarden


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?