VIDEO - Boerderijloods met strovoorraad gaat in vlammen op in Kester

GOOIK – Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag kort voor 1 uur is er brand uitgebroken in een grote loods van een hoeve in de Goteringenstraat in Kester. Het vuur woedde in een gigantische strovoorraad die deze zomer is binnen gehaald.

De boer, die de brand opmerkte, kon nog een tiental koeien uit de brandende loods halen en op een weide zetten. De brandweer stond voor een uitslaande brand. Na een tijdje waren de vlammen door het dak geslagen. Een grote, voorraad hoog opgestapelde strobalen stond in lichterlaaie.

Met de hulp van een landbouwmachine moet het stro, baal per paal, naar een weide getrokken worden waar de brandweer, het kan blussen. Dat kan nog ure duren. Er werden drie tankwagens ingezet om water aan te voeren omdat de druk op de ene hydrant te laag was. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een graansilo die in hetzelfde gebouw stond.

Tijdens de blussingswerken raakte een brandweerman licht gewond. De man werd naar het ziekenhuis gevoerd.

De loods, een stalen constructie gebouwd in 2008, liep zware schade op. Ook enkele landbouwvoertuigen raakten beschadigd door de hitte. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2016/09/23/brandende-loods-pas-nu-leeg-getrokken


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?