Mojito night ruimt plaats voor foorfuif in Herne

HERNE - Chiro Rif Raf Kokejane heeft de reeds meer dan 10 jaar alom bekende kermisfuif ‘Mojito night’ omgedoopt in ‘Foorfuif’. Die ingrijpende verandering kwam er onder impuls van het vernieuwde fuifreglement in de gemeente.

Als jeugdbeweging wil de Chiro inzetten op preventie omdat zij vaak werken met een heel jonge doelgroep. In het fuifreglement wordt namelijk verwezen naar een artikel rond alcoholpromotie en dat houdt in dat de benaming van je evenement niet mag aanzetten tot overmatig drankgebruik. Chiro Rif Raf wilde hier dus echt werk van maken, alhoewel veel organisatoren dit artikel nog niet te nauw nemen wanneer ze een evenement organiseren. Chiro Rif Raf geeft dus het goede voorbeeld!

Chiro Rif Raf hoopt dat hun initiatief ook andere (jeugd-) verenigingen zal inspireren tot diverse maatregelen. Daarom gaan zij zelfs nog een stapje verder bij de organisatie van hun fuif.

Zo zal de hoeveelheid aan sterke dranken beperkt zijn tot 300 consumpties voor een publiek van 550 à 600 personen. Sterke dranken zullen daarnaast ook maar te verkrijgen zijn tot 2u ’s nachts en niet tot het einde van de fuif. In het kader van de alcoholwetgeving zullen er vanuit de organisatie ook 2 extra ‘opzichters’ aangeduid worden om in de omgeving van de doorgeeftoog erover te waken dat meerderjarigen hun sterke drank niet doorgeven aan minderjarigen.

De gebruikelijke en stilaan ingeburgerde maatregelen zoals de ID controle aan de ingang, het gebruik van de leeftijdsbandjes, gehoorbescherming, geluidsmeting, affichering van de wetgeving inzake alcohol en rookverbod, spandoeken drugpreventie zullen ook aangewend worden.

Chiro Rif Raf verbindt zich er toe dat er een absoluut alcoholverbod is voor alle medewerkers tijdens de volledige duur van de fuif en daarbij worden alle rugzakken en grote tassen omwille van veiligheidsredenen gecontroleerd aan de ingang. Zo wordt er ook vermeden dat bezoekers met flessen sterke drank naar binnen geraken.

De leidingploeg zet zo in op alcohol – en drugpreventie zoals voorgeschreven door het gemeentelijke fuifreglement. Hiervoor was een nauw contact met de preventiemedewerker, Bianca Vanreepinghen , en de gemeente een meerwaarde. De snaren worden gelijk gestemd en initiatieven worden genomen om eventuele problemen inzake overlast te vermijden. De leiding hoopt op een goed en incidentenloos verloop van het evenement.

Iedereen die er graag wil bij zijn, is welkom op zaterdag 24/9/2016 in zaal De Katholieke Kring te Herne. Meer info is te vinden www.facebook.com/events/295543284139159 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?