Heel wat te doen op Open Gemeentedag in Opwijk

Op zondag 25 september organiseren het gemeente- & OCMW-bestuur voor de achtste keer de Open Gemeentedag / Autoluwe zondag.

Er zijn tal van activiteiten gepland op vier verschillende locaties.

Brandweer

Bij de brandweer aan het Heiveld kan je naar een opendeurdag met demonstraties (frituurbrand, blindlopen in rook, ontzetting uit voertuig, evacuatie met ladderwagen) en rondritten voor kinderen met brandweerwagen. Er is ook een infostand over brandveilig wonen. Je kan er ook iets drinken of pannenkoeken en pensen eten.

GAC II

Aan het GAC II op de Ringlaan zijn : Infostanden van gemeente en Interleuven, Amigo, Natuurpunt IJsvogel Tentoonstelling biodiversiteit (Provincie Vlaams–Brabant) / Demonstraties: Taji Sao Boa, buikdansen (14u-15u), elektrische fietsen (De Fietser - Opwijk en Moens - Merchtem) / Standen: preventiewagen politie, graveren van fietsen, tuimelwagen, verkeerspark met gekke fietsen en go-carts, mountainbike op rollen, originele koffie- en chocoladebar, drankstand (Affligem) / Animatie: Krijttekenen i.s.m. Academie Beeldende Kunst, boetseren door vzw Zonnelied, optreden Liza Jane, springkastelen / Wedstrijd: rad van fortuin (paardenmolenritjes, pannenkoek, biertje of kopje koffie/chocolade te winnen!)

Zorgcampus

Op op de Zorgcampus langs de Kloosterstraat is er heel wat animatie zoals : Oude speelstraat (volksspelen, oude kermismolen, oldtimers, oude fietsen) / Breugeliaanse lekkernijen (o.a. rijstpap, ballekes met kriekskes) / Fototentoonstelling Helena De Wel ”Het leven op de zorgcampus” / Infostanden dienstverlening ouderenzorg

Hopfeest

Er is ook het slotfeest van de Hopmaand, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Dit event gaat door op de voetbalterreinen Molenkouter aan de Steenweg op Vilvoorde. Je kan er onder andere hop plukken, met de oogst wordt nadien een nieuw bier gebrouwen. [Archief : Audio - '(H)op Smaak' : een maand lang genieten van hop en bier] Er zijn standjes met streekbieren en is animatie voor jong en oud.

Er zal een huifkar tussen de verschillende sites rijden. De EHBO post wordt voorzien ter hoogte van GAC II.

De Open Gemeentedag start om 14 uur en eindigt omstreeks 18 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Er is ook een rommelmarkt rond de kerktoren.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?