Open Vld Dilbeek : "Het stond in de sterren geschreven"

DILBEEK - Een eerste reactie van Luc Deleu, fractieleider van Open Vld, op de politieke aardverschuiving in Dilbeek.

Bijzonder onverwachte wending gisterenavond op de Dilbeekse gemeenteraad. Gemeenteraadslid Jos Crabbe van CD&V kondigde een overstap aan naar OpenVLD. Hierdoor is de meerderheid gebroken.

Luc Deleu wil eerst en vooral duidelijk stellen dat de er geen onbestuurbaarheid zal worden ingeroepen. Er is dan voorlopig zeker ook officieel geen nieuwe meerderheid tussen Open Vld en de UF op til. "We zouden dat kunnen doen en de UF zou ons daarin met graagte steunen", zegt hij. "Maar onbestuurbaarheid is niet in het belang van de Dilbekenaar. Wel gaan we onze programmapunten trachten te realiseren. Zo onder meer de te zware fiscale lasten. In het voordeel van de Dilbekenaar."

Sterren

Volgens Deleu was het al lang duidelijk dat de meerderheid wankel stond. "De tegennatuurlijke coalitie (N-VA  / CD&V / sp.a / Groen / DNA) met amper één zetel op overschat is erin geslaagd gedurende drie jaar een soort kadaverdiscipline op te leggen aan haar gemeenteraadsleden", zegt Deleu. "Het stond in de sterren geschreven dat dit niet vol te houden was."

Was en is

Over de terugkeer van Crabbe is hij heel tevreden. "Jos Crabbe was een van ons en is nu terug een van ons", zegt hij. "Hij is destijds van ons overgestapt naar CD&V,  en is op zijn stappen teruggekeerd om heel duidelijke redenen. Hij is een man van het volk, meer dan eender welk ander gemeenteraadslid, maar slaagde er niet in zijn stem te laten horen."

(Foto : Archief)

Meer weten

Lees ook : Eerste echte 'blauwe' beslissing ... over blauwe zone

 

Lees ook : UF : "Onze deur staat open voor Open Vld"

Lees ook : "Dilbeek blijft het Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn"

Lees ook : Politieke aardverschuiving in Dilbeek : meerderheid gebroken

Lees ook : Voorspelde postbode de politieke bui in Dilbeek?

Lees ook : Jos Crabbe : "Er is zeker geen fles Champagne gekraakt"


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?