Bruynseels etaleert Belgische klasse op Brussels Stephex Masters

WOLVERTEM - Niels Bruynseels heeft zondagnamiddag de finale van de Brussels Stephex Masters gewonnen. In een foutloos parcours bleef de ruiter uit Bonheiden, Steve Guerdat en Janne Friederike Meyer voor. Bovendien haalde hij met 46.53 seconden een mooie tijd. Ruiter Casio Rivetti werd met de ambulance afgevoerd na een val. Hij kwam zwaar en verkeerdelijk terecht op zijn schouder.

Stephex zag het levenslicht in 1986 in Londerzeel en verhuisde later naar Meusegem (Wolvertem). Sinds 2015 heeft de organisatie 2 vijfsterren jumpings op Belgische bodem. Eén in Knokke en eentje in Meusegem.

De Belgische ruiters kenden een topdag in de finale "Grand Prix" over 1m60. Het merendeel haalde de barage. Als kers op de taart schreef Niels Bruynseels deze editie op zijn naam. Hij neemt ook een nagelnieuwe Audi en een Rolex-horloge mee naar huis bovenop de geldprijs. Het vijfdaagse evenement kende opnieuw een geweldige editie vertelde organisator Stephan Conter. Hij was zeer tevreden met de eerste Belgische winst op de Stephex Masters. De 32-jarige Bruynseels bleef achteraf iet of wat bescheiden maar was toch zichtbaar tevreden met zijn fantastische overwinning. De prijzen werden uitgedeeld door organisator Stephan Conter, minister Maggie De Block (Open VLD) en de bazen van Rolex en Audi, de hoofdsponsors van dit toernooi.

Het vijfsterren jumpingtoernooi bracht opnieuw heel wat volk op de been. Volgens de aanwezigen is er een goede mix tussen de jumpingwedstrijden, waar nationale en internationale toppers aan deelnemen en de randanimatie. Zo was er vrijdag- en zaterdagavond ook plaats voor een geweldig feest in de tent. Onder meer Bakermat stond er op het podium.

Foto's


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?