Dilbekenaren tanken weldra CNG in eigen gemeente

Langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek zijn voorbereidende werken begonnen voor de bouw van een DATS 24 tankstation. Het zal het eerste station op Dilbeekse bodem zijn waar CNG kan getankt worden.

De werfzone langs de Ninoofsesteenweg, tussen het Molendal en de Zakstraat in de richting van Ninove, is nog maar net opgestart. Niets doet momenteel nog vermoeden dat hier tegen begin november al een DATS 24 tankstation zal geopend worden. "Het gros van de werken gebeurt ondergronds", aldus Maarten Van Houdenhove van DATS 24. "Eenmaal die achter de rug zijn, zal het heel snel gaan. Het is onze bedoeling om het station al tegen de eerste of tweede week van november operationeel te hebben."

Switch maken

Voor Dilbeek zal dit het eerste tankstion zijn dat, naast benzine en diesel, ook CNG zal aanbieden. De Dilbeekse eigenaars van een CNG-wagen moeten momenteel nog naar Zellik, Anderlecht of Halle om hun aardgastank te vullen. "Met de aanwezigheid van een DATS 24 tankstation in Dilbeek hopen wij dat de inwoners ook sneller de switch maken naar de aankoop van een CNG wagen. Deze voertuigen zijn niet alleen milieuvriendelijker maar zorgen ook dat je een pak goedkoper rijdt."

Komkommer

Verder gaat om een traditioneel DATS 24 tankstation zoals er al zo’n 115 zijn in België. "Zeer belangrijk bij de bouw van onze stations is veiligheid en bescherming van het milieu", gaat Maarten Van Houdenhove verder. "We hanteren daarbij de ISO 14001 norm en zijn daarmee voor op elke wetgeving. Maar er is meer. Om het tankstation te poetsen gebruiken we bijvoorbeeld enkel regenwater dat we zelf opvangen. Die poetsbeurten gebeuren trouwens met ecologische producten op basis van komkommer. Ook zal er energiezuinige ledverlichting worden geplaatst die enkel aanschiet als er beweging is."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?