WZC Vander Stokken en Lions Graaf van Vlaenderen openen petanquebaan

PEPINGEN – Het Wooncentrum Henri Vander Stokken beschikt voortaan over een echte petanquebaan. De vraag naar een mooie petanque baan kwam vooral van de bewoners zelf. Er werden in het verleden al vele petanque-namiddagen gehouden voor de bewoners en familieleden. Toen werd er een ‘balletje gegooid’ onder de grote boom aan de cafetaria. Dit hobbelige grasveld maakte het spelen niet altijd even gemakkelijk.

Sinds kort werd er aan de cafetaria een gloednieuw terras aangelegd. Een ideale verzamel,- en ontmoetingsplaats voor bewoners en familieleden, een ideale plaats voor de animatiedeskundigen om samen met de bewoners activiteiten te organiseren.

Dankzij Rudi Léonard, voorzitter van de Lions Club Brussel - Graaf van Vlaenderen kon er in het wzc Henri Vander Stokken een petanquebaan aangelegd worden. Hij zorgde er samen met de andere leden van de Lions Club  voor dat onze bewoners op een zeer aangename en veilige manier kunnen petanquen.

Christiane Matthijs, lid van de gebruikersraad in het wzc,  mocht officieel de ‘eerste bal gooien. Het weer zat die namiddag weer helemaal goed en met een hapje en een drankje werd het weer een sportieve en gezellige namiddag.

De bewoners van het woonzorgcentrum hopen nog vele zonnige dagen te krijgen zodat ze nog veel kunnen petanquen.

Peperkoek

Lions Club Brussel - Graaf van Vlaanderen is de derde Vlaamse club in Brussel en telt ook leden die in de rand wonen. De club sponsort jaarlijks onder meer een geleide hond. Rond nieuwjaar wordt er 140 kg fruit naar rustoorden gebracht. Vroeger was dat peperkoek.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?