Galmaardse stationsbuurt geeft benefiet voor Matthias en Dylan

GALMAARDEN  – Enkele moedige Galmaardse dames zetten de schouders onder een benefietweekend waarmee ze Matthias Vlassenbroeck en Dylan De Roeck willen helpen.

Matthias Vlassenbroeck (29) uit Galmaarden is helemaal afhankelijk van de hulp van anderen. Zijn mama Isabelle Mignon wil hem thuis blijven verzorgen en helpen. Matthias rolstoel is amper 2 jaar oud maar moet vervangen worden. Omdat de ouders van Mathias ook al een dagje ouder worden, is  een nieuwe rolstoel met een soort liftfunctie meer dan welkom, zodat het makkelijker wordt voor hen om hem ‘s avonds in bed te leggen. Maar er kan slechts om de 5 jaar beroep gedaan worden op een tussenkomst. Bij andere solidariteitsacties in de gemeente is Matthias steeds vergeten.

De 15-jarige Dylan De Roeck uit Geraardsbergen lijdt sinds september 2015 aan leukemie. De vele opnames en de chemo kosten handenvol geld en niet alle tussenkomsten worden terug betaald. De jongen speelde bij voetbalploeg Olsa Brakel en is supporter van RSC Anderlecht. Hij wil graag een match op Anderlecht bij wonen. Dat zit al in de goede richting maar de Galmaardse dames willen hem ook een abonnement geven. Verder is er ook nood aan meubels voor zijn kamer, die ook moet afgewerkt worden. De stichting  Make a Wish zorgt al voor meubels.

Dames met een groot hart

Sylvie Detaye wist een aantal vriendinnen, met een groot hart,  warm te maken om een benefiet te organiseren. Ze kennen elkaar van het café Paulana aan het station. Het wordt meteen een benefietweekend in een feesttent op het stationsplein van Galmaarden. Op 16 september vanaf 19 uur is er bakschieting.  Zaterdag kan je vanaf 18 uur aanschuiven voor de barbecue. Een uur later beginnen er optredens met optredens van artiesten waaronder Danny Fabry en Nico Hazes en animatie door Tommeke Tommeke. Zie affiche op agenda persinfo.org . Klik op: http://www.persinfo.org/benefiet-voor-matthias-en-dylan

Autotuning

Op zondag 18 september kom er een 200 wagens naar het Stationsplein. Ze doen mee aan de wedstrijd voor de mooiste wagen.

Info: https://www.facebook.com/events/147175302374051

 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?