37 bestuurders betrapt bij alcoholcontroles in Halle en Leeuw

Bij alcoholcontroles van de lokale politiezone Zennevallei werden afgelopen weekend 37 bestuurders betrapt die te diep in het glas hadden gekeken.

Wie op stap was afgelopen weekend in Halle of Sint-Pieters-Leeuw, kon wellicht niet ontsnappen aan de alcoholcontrole. Op verschillende plaatsen werden er controleacties gehouden door de politiezone Zennevallei.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden er twee controleposten opgesteld ter hoogte van de August Demaeghtlaan en de Brusselsesteenweg in Halle. Er werden die avond en nacht 453 bestuurders gecontroleerd. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Zes bestuurders bliezen alarm en dienden hun rijbewijs voor 3 uur in te leveren. Nog vijf anderen waren hun rijbewijs voor 6 uur kwijt. Een van deze laatste reed tevens zonder geldig rijbewijs en de wagen bleek niet verzekerd.

De volgende nacht van zaterdag op zondag gingen de alcoholcontroles gewoon verder, dan meer bepaald op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw en de Slingerweg in Halle. Hier werden 349 bestuurders gecontroleerd. Bij 50 onder hen werd alcohol gedetecteerd. Zij werden vervolgens onderworpen aan een ademtest.  13 personen bleken licht geïntoxiceerd. Zeven bestuurders bliezen positief en dienden hun rijbewijs voor 6 uur in te leveren. Bij twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Bilan

In totaal werden er het afgelopen weekend op het grondgebied van de politiezone Zennevallei 802 bestuurders gecontroleerd. Zes bestuurders bliezen meer dan 1,49 promille en dienden onmiddellijk hun rijbewijs in te leveren voor 15 dagen. 12 personen bliezen alarm en waren hun rijbewijs voor 6 uur kwijt. 19 anderen waren hun rijbewijs voor 3 uur kwijt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?