Zomerhappening moet opnieuw veel volk naar het Centrum Onze-Lieve-Vrouw lokken

HALLE - De vijftigste editie van de jaarlijkse Zomerhappening in het Centrum Onze-Lieve-Vrouw vindt plaats op zondag 18 september. Rond 11u30 is iedereen welkom voor de start van het aperitief gevolgd door een koud en warm buffet.

Tijdens dat buffet kunnen volwassenen vanaf 18 euro en kinderen (tussen 6-12 jaar) vanaf 9 euro genieten van een uitgebreid menu gaande van tomatensoep en Gentse waterzooi tot rundsbrochettes en tal van verschillende salades en sauzen.

Later op de middag voorziet de organisatie ook nog een tearoom waar onder andere pannenkoeken, ijsjes en taart kunnen worden genuttigd. Verder staat er nog een optreden van de OKRA-dansgroep op het programma en is er dit jaar opnieuw een tombola.

Naamwissel

Het jaarlijkse feest bestaat al vijftig jaar maar ging de voorbije edities gebukt onder het concept van de Vlaamse kermis. Daarom werd er dit jaar gekozen om het traditionele feest een 'Zomerhappening' te noemen.

De opbrengst van de Zomerhappening gaat integraal naar de werking en het onderhoud van de gebouwen van het Onze-Lieve-Vrouw Centrum. Dat geld is nodig want het gebouw wordt veel gebruikt door verschillende parochiale verenigingen.

'Het is een gebouw met veel mogelijkheden', vertelt voorzitter van KWB St-Martinus, Guy Nechelput, 'de catechese van Sint-Martinus heeft hier zijn vestiging en ook de dansgroep van OKRA komt hier regelmatig. Verder zijn er ook veel Bijbellezingen en vinden er vergaderingen van de kerkfabriek plaats.'

Zalen te huur

Om extra werkingsmiddelen te vergaren hoopt het beheer van het Onze-Lieve-Vrouw Centrum hun ruimtes en zalen wat meer te verhuren voor feesten of andere activiteiten. De twee grote zalen werden de afgelopen jaren grondig vernieuwd.

'De grootste zaal is pas opnieuw geverfd, uitgerust met wifi, heeft projectiemogelijkheden, een klein podium en draadloze microfoons. De andere zaal is iets kleiner maar helemaal in orde. Er zijn ook nog drie vergaderlokalen met bord', vertelt Guy Nechelput.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?