MIVB verbetert aanbod op 16 lijnen vanaf september

BRUSSEL - De MIVB verbetert bij de start van het nieuwe schooljaar haar aanbod op 11 tramlijnen en 5 buslijnen.Tram: verbeteringen tijdens het weekend, ‘s avonds en bijkomende eerste vertrekken.

Tram

Het aanbod van elf tramlijnen wordt versterkt vanaf het nieuwe schooljaar. Deze verbeteringen betreffen niet alleen de weekend- en avonddiensten maar ook de eerste vertrekken. De MIVB stelt immers een groeiend aantal reizigers vast voor de ochtendspits. De toevoeging van vertrekken tussen 5.30 en 6.30 uur moet daarop inspelen.

Lijnen 7 en 25 krijgen een hogere frequentie op zondag voor 10 uur, met een tram om de 20 minuten, tegenover elk half uur momenteel.
Lijn 62 wordt overdag op zaterdag versterkt, met een doorkomst om de 20 minuten in plaats van om het half uur tussen 7 en 9 uur en om de 15 minuten tussen 9 en 19 uur (tegen om de 20 minuten nu).
Lijnen 51 en 97 krijgen een verhoogde frequentie op zondag en ook ’s avonds, met een doorkomst om de 15 minuten (tegen om de 20 minuten momenteel).
Een bijkomend vertrek wordt toegevoegd ‘s ochtends in de week, op de lijnen 3 (richting Esplanade) en 4 (richting Noordstation).
Op lijn 19 komt er een eerste vertrek bij tijdens de week richting De Wand en een bijkomend vertrek richting Groot-Bijgaarden, wat toelaat de frequenties te verhogen met een tram om de 10 minuten vanaf het begin van de dienst.
Tijdens het weekend beginnen de trams van de lijnen 39 en 44 een half uur tot een uur vroeger te rijden, afhankelijk van de richting (een uur vroeger richting Montgomery en een half uur vroeger richting Ban Eik en Tervuren station).
De eerste vertrekken van lijnen 19 en 82 worden dezelfde tijdens het weekend als tijdens de week.

Bus

Buslijn 86 krijgt hogere frequenties op zaterdag voor 10.30 uur en zondag voor 12 uur, met een bus om de 20 minuten, terwijl dat nu om het half uur is.
Om het hoofd te bieden aan de volkstoeloop naar de markten, wordt de frequentie op buslijn 46 verdubbeld op vrijdagnamiddag, met een doorkomst om de 5 minuten, tegenover om de 10 minuten nu.
Buslijn 63 krijgt een nieuw eerste vertrek van het Kerkhof van Brussel naar het Centraal Station (vervroegd met 21 minuten).
Buslijn 98 krijgt eveneens een extra eerste vertrek van COOVI naar Helden om 6.09 uur in plaats van 6.30 uur momenteel.
Bus 36 wijzigt zijn reisweg nabij Schuman, om de reizigers de gelegenheid te geven makkelijker over te stappen op de metro. Halte Breydel verdwijnt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?