Video - Tweede Vlaamse kermis in Tollembeek

TOLLEMBEEK – Er zijn, vandaag 27 augustus 2016, 20 ploegen aan de slag gegaan in een petanquetornooi tijdens de tweede Vlaamse kermis in het dorp van Tollembeek.

Sinds vorig jaar houdt het vernieuwde jaarmarktcomité een Vlaamse kermis. Vanaf 13 uur kan je er deel nemen aan Vlaamse volksspelen en een kinder- en rommelmarkt. Voor de kinderen zijn er springkastelen, kindergrime, een ballonkneder en kermisattracties. Om 15 uur en om 17 uur treedt balletgroep Feniks op. En om 20u30 geeft Gene Thomas het beste van zichzelf. De Vlaamse kermis wordt afgesloten met de Spettermijt.

Het petanquetornooi zit in de lift. Er doen 20 ploegen mee en dat zijn er 5 meer dan vorig jaar. Het jaarmarktcomité moest inschrijvingen weigeren omdat er te veel waren voor de  4 petanquebanen. Als de belangstelling volgend jaaar nog zo groot is worden er meer banen aangelegd.

Weg afgesloten

Het centrum van Tollembeek is vandaag verkeersvrij en het verkeer wordt omgelegd. Hier en daar, onder meer bij Tollembeekse handelaars, was er onvrede omdat de weg weer afgesloten is. De plaatselijke handelszaken zijn wel nog bereikbaar maar doorgaand verkeer is verboden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?