Herne “Opendeurt” met “kijk- en snuffeltocht

HERNE – Op zondag 16 oktober 2016 tussen 10 uur en 18 uur vindt de 9de editie plaats van “Herne opendeurt”. Op die dag leggen de deelnemende Hernese handelaars hun klanten extra in de watten en maken ze hun producten en diensten beter bekend.

De organisatie verloopt volgens dezelfde formule als vorig jaar. Nieuw is echter dat gelijktijdig met “Herne opendeurt” een “kijk- en snuffeltocht” wordt georganiseerd. Tijdens deze tocht kunnen burgers of bedrijven die hun woning of bedrijf op een alternatieve en vernieuwende manier verwarmen, isoleren of andere klimaatvriendelijke technieken toepassen deze openstellen voor het publiek. De bedoeling is dat zij met andere burgers hun ervaringen kunnen delen of nuttige tips kunnen bezorgen.

“Herne opendeurt” zal door toedoen van het gemeentebestuur via verschillende kanalen kenbaar gemaakt worden: er worden banners opgehangen, er wordt publiciteit gevoerd via sociale media en er wordt opnieuw een folder verspreid in alle brievenbussen van onze gemeente.

De gemeente neemt de drukkosten van de folder ten laste alsook de volledige verzendkosten. De deelnemende handelaars betalen een kleine bijdrage.

Handelaars die wensen deel te nemen aan “Herne opendeurt” worden verzocht dit te melden via mail aan lies.debodt@herne.be en dit vóór 5 september 2016.

Burgers of bedrijven die wensen deel te nemen aan de “kijk- en snuffeltocht” worden verzocht dit eveneens vóór 5 september 2016 mee te delen via mail aan anja.mertens@herne.be.

Met de ondersteuning van “Herne opendeurt” en de “kijk en snuffeltocht” hoopt het bestuur enerzijds de lokale handelaars verder te ondersteunen en anderzijds de inwoners kennis te laten maken met ervaringsdeskundigen die alvast hun eerste steentje hebben bijgedragen voor een blijvend leefbare wereld voor de komende generaties.

Voor meer informatie kan je terecht bij de burgemeester kris.poelaert@herne.be of bij lies.debodt@herne.be of  anja.mertens@herne.be

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?