Video - Recordpoging Tournée générale van Mort Subite op 95 na mislukt

KOBBEGEM – Hoewel er die dag weg genoeg volk was op de opendeurdag van brouwerij Mort Subite is hun recordpoging Tournée générale niet gelukt.

De deurwaarders noteerden 1142 aanwezigen terwijl het vorige record in Groot-Brittanië 1237 werd gevestigd. Maar de mislukte recordpoging kon de vreugde bij brouwer Bruno Reinders niet temperen want hij was best tevreden met de opkomst tijdens de opendeurdag. Er werd geopperd dat er een tweede poging zou ondernomen worden want een dergelijk record hoort in een echt bierland als België.

De Open Brouwerijdag maakt deel uit van de ambitieuze Tournée Nationale van Mort Subite. De brouwerij doorkruist het hele land en trakteert bierliefhebbers en levensgenieters in Gent, Antwerpen, Hasselt, Luik, Namen, Brussel en Nieuwpoort op het beste wat het Brusselse Pajottenland te bieden heeft. Het orgelpunt van die tour volgde op 30 juli, met een echt volksfeest aan de brouwerij in Kobbegem.

Proeven en ontdekken

Bezoekers kregen gratis rondleidingen en een exclusieve blik achter de vaten. Ze konden ook naar hartenlust proeven van Kriek Lambic, Gueuze Lambic en Witte Lambic. Voor de echte kenners was er zelfs een heuse degustatiehoek, met de bekroonde bieren van Mort Subite. En wat past daar beter bij, dan authentiek Brussels streetfood zoals wafels en boterhammen met plattekaas en radijsjes. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?