Video - Gooikse G-Bloezers gaan schwung brengen op evenementen

GOOIK – Ze waren voor het eerst te zien op het Belgisch kampioenschap voor Bellemannen waar ze bij wijze van try-out twee keer optreden. Gooik heeft voor het eerst een dweilorkest: de G-Bloezers.
Het optreden op het bellemannenkampioenschap ging niet onopgemerkt voorbij. De G-Bloezers brachten er de 'schwung' in. Dat gaan ze ook doen op de Gooikse oogstfeesten op 15 augustus.
De harmonie De Vrede heeft er met De G-Bloezers een vierde orkest bij naast het jeugdorkest, het juniororkest en de  streetband. De G-Bloezers bestaat op dit moment uit elf muzikanten: blazers en slagwerkers.
Het was op het bellemannenkampioenschap al te zien wat het verschil is tussen een dweilorkest en een harmonie. Er hoort wat show bij en improvisatie op het laatste moment. Kwalitatieve Muzikanten die wat kunnen zingen en dansen maken de band compleet.
De G-Bloezers willen vooral een vrolijke noot brengen op allerlei evenementen. Ze denken er al sterk over na deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap voor dweilorkesten in Halle. Daar zullen ze het wel moeten opnemen tegen ervaren dweilorkesten.
We geven u hieronder een voorsmaakje:
 

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?