Nieuwe organisatie Tatkraft pakt uit met gloednieuw housefestival

DENDERWINDEKE - Op 14 augustus pakt Tatkraft Events achter de lokalen van Chiro Winnik uit met het housefestival Tribu. De nieuwe, jonge organisatie wil het verenigingsleven stimuleren in Ninove. Op de affiche staan dj’s als Maxim Lany en Delafino.

Enkele maanden geleden verenigden een tiental voormalige leden van Chiro Winnik zich in een nieuwe organisatie. “Tatkraft moet wat meer leven in de brouwerij brengen”, laat de organisatie weten. “We mikken vooral op een jong publiek. De Ninoofse jeugd moet het momenteel stellen met enkele jeugdcafés en evenementen van jeugdverenigingen. Onze organisatie wil een aantal concepten, die in grotere steden als Gent en Brussel succes kennen, naar de lokale gemeenten brengen.” Een eerste evenement is Tribu, een housefestival achter de lokalen van Chiro Winnik. Op 14 augustus zullen gekende (inter)nationale topdj’s naar Denderwindeke afzakken. “Gentenaar Maxim Lany is al een lange tijd een vaste waarde in de dj-wereld. Hij stond onder meer al op Tomorrowland. Hij is onze absolute topper. Verder prijkt er heel wat lokaal talent op de affiche. Dj’s als Delafino, Nitron en Jonez verdienden al eerder hun sporen met tal van sets.”

De hele dag zal in het teken van hout staan. Meer dan 500 paletten moeten het terrein omtoveren tot een rustiek dorp. “De inkleding van het festival ligt in lijn van het concept”, aldus de organisatie. “Het moet voor een unieke en gezellige sfeer zorgen. Onze deuren openen reeds om 13u. Alles zal zich in open lucht afspelen. Het is enkel hopen op een stralend zonnetje en zwoele temperaturen. “

Tribu zal plaatsvinden op zondag 14 augustus vanaf 13u. Om 1u eindigt het evenement. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop, 12 euro aan de kassa. Tickets zijn te verkrijgen bij de organisatie, Den Blompot en The Dollar. Meer info op www.facebook.com/tatkraftevents.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?