Rosario in Bever krijgt financiële steun van Toerisme Vlaanderen

BEVER - Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in betere infrastructuur voor logies. In de provincie Vlaams-Brabant kunnen 3 logiesuitbaters samen rekenen op 45.482 euro. Rosario in Bever krijgt 30.065 € steun.

Weyts focust gericht op kindvriendelijke voorzieningen. “Ik geef logiesuitbaters die willen investeren een duwtje in de rug”, zegt Weyts.  “Zo versterken we het aanbod en maken we een vakantie in Vlaams-Brabant nog aantrekkelijker”.

Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle topbestemming, waar jong en oud terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het logiesaanbod structureel te versterken, zijn nieuwe investeringen van de uitbaters nodig. Weyts wil die investeringen een extra impuls geven. In Vlaams-Brabant gaat er 45.482 euro naar 3 logies.

De investeringen spitsen zich toe op kindvriendelijke vernieuwingen. Weyts wil Vlaanderen in de markt zetten als familievriendelijke toeristische bestemming waar je ook met kinderen terecht kan. Weyts: “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”.  

Rolstoeltoegankelijker en kindvriendelijker

 “De subsidies voor ons zijn toegekend voor de verbetering van de rolstoeltoegankelijkheid en voor het familie- kindvriendelijk maken van een studio. Een duplex wordt aangepast als studio voor een familie of gezin. De stilte en rust kan behouden blijven want de studio ligt wat afzonderlijk van het hoofdgebouw. We verbeteren ook de toegangspoort en de deuren naar de rolstoeltoegankelijke kamer. Ook de bibliotheek en stilteruimte worden rolstoeltoegankelijk. De kamer is ook voor kinderen in rolstoel bereikbaar”, verduidelijkt Sofie Leconte van Rosario.

In Hotel Panorama in Overijse komt er een speelterrein met speeltoestellen. Vakantiewoning De Borgerij in Geetbets investeert in een zwemvijver en een binnenspeelruimte.

 

Logies

Gemeente

Financiële steun

Gastenkamer Rosario

Bever

€ 30.065

Vakantiewoning De Borgerij

Geetbets

€ 13.936

Hotel Panorama

Overijse

€ 1.481

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?