Dronken bestuurder twee keer in de fout

Bij verkeerscontroles in de politiezone Zennevallei werden afgelopen weekend dertien bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. Eén bestuurder liep zelfs twee keer tegen de lamp ...

Van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, telkens tussen 21 uur ’s avonds en 4 uur ‘s nachts, organiseerde de verkeersafdeling van de Politiezone Zennevallei verkeerscontroles. De aandacht ging vooral naar het sturen onder invloed van alcohol en/of drugs.

Verschillende controleposten over het grondgebied Beersel en Sint-Pieters-Leeuw werden opgezet. In totaal werden 344 bestuurders gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. 42 bestuurders vertoonden tekenen van alcoholgebruik en werden aan een grondige controle onderworpen. Van deze 42 bestuurders bevonden zich uiteindelijk dertien bestuurders boven de wettelijke limiet.

Eén persoon moest zijn rijbewijs inleveren voor een periode van 15 dagen, maar waagde het alsnog wat verderop met zijn voertuig te vertrekken. De rit was echter maar kort, want even verder werd hij opnieuw geïntercepteerd. De persoon mag zich aan een uitnodiging van de politierechtbank verwachten en zal zich moeten verantwoorden voor zijn gedrag.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?