Gespecialiseerde firma maakt afvoer mosselvrij

Arbeiders van een gespecialiseerde firma zijn vanochtend gestart met het uitkuisen van de verstopte afvoerbuis die al wekenlang voor problemen zorgt aan de vijvers van de Renbaanwijk (Savio) in Dilbeek.

Het waterpeil van de vijvers aan de Renbaanwijk (Savio) in Dilbeek staat al weken heel wat hoger dan normaal waardoor recreatie rond het water stilaan helemaal onmogelijk werd. Oorzaak van alle ellende : mossels.

Het is eigenlijk al enkele jaren een terugkomend probleem aan de vijvers van de Renbaanwijk in Dilbeek. Een buis die overtollig water moet afvoeren naar een lagergelegen vijver raakt verstopt omdat mossels er zich bijzonder goed thuisvoelen. Hierdoor blijft het waterpeil in de vijvers traag maar zeker stijgen. Het water staat intussen zo hoog dat hengelen, joggen of wandelen rond de vijvers stilaan helemaal onmogelijk is geworden. [ Archief : Mossels zorgen voor wateroverlast in Dilbeek ]

Om het probleem op te lossen, schakelde de gemeente een gespecialiseerde firma in om de buis opnieuw proper te krijgen in afwachting van een structurele oplossing.

De buis moet normaal in de loop van de dag opnieuw vrijgemaakt zijn waarna het waterpeil van de vijvers kan zakken.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?