'Reewitje' voelt zich goed bij nieuwe vriendjes

Vele Dilbekenaren vragen zich af hoe met het 'Reewitje' gaat. Het zeer sociale witte damhert stond wekenlang in de belangstelling op Facebook, kreeg er een passende naam en groeide op korte tijd uit tot 'mascotte' van de gemeente.

SOS Wilde Dieren ving 'Reewitje' enkele weken geleden op nadat het diertje gevangen kon worden toen het in een kippenhok was terecht gekomen. [ Archief : Dilbeeks hertje eindelijk gevangen ] Intussen vragen vele Dilbekenaren zich af hoe het met hun 'mascotte' gaat.

"Reewitje zit bij onze overburen", laat Filip van SOS Wilde Dieren uit Geraardsbergen weten. "Deze mensen vangen voor ons damherten op die in de problemen geraken. Het bokje blijft daar en kan samenleven in een heus hertenkamp van een paar voetbalvelden groot. Samen nog met een wallaby die we ook hebben gered."

Volgens Filip stelt het witte damhert het heel goed. "Hun 'reewitje' voelt zich heel goed bij zijn nieuwe vrienden. Het gaat om een kudde van een twintigtal dieren. Hij is goed aanvaard door zijn soortgenoten en kan daar voor de rest van zijn leven blijven.", stelt hij de Dilbekenaren gerust.

Lees ook : Dilbeek in de ban van witte ree


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?