Rode Kruis deelt brevetten uit in Halle

Rode Kruis Halle heeft in toaal 27 brevetten uitgereikt. De meeste cursisten volgden de basisopleiding, anderen volgden een vervolgcursus. Begin september start de vereniging met nieuwe  lessenreeksen.

De uitreking gebeurde gisterenavond in de lokalen van Rode Kruis Halle langs de Brusselsesteenweg. Dat is ook de locatie waar de cursissten op maandagavond de basiscursus volgden. Enkelen onder hen vonden dit niet voldoende en volgden de vervolgcursus Helper. 

Elke cursus omvat 12 lesuren verspreid over 6 weken. Deze lessen worden gegeven door lesgevers opgeleid door het Rode Kruis Vlaanderen en elke les waren er simulanten aanwezig die het beste van hunzelf gaven om elke verwonding er zo echt mogelijk te laten uitzien, zodat de cursisten zoveel mogelijk konden leren.
Na de cursus werd dan een test georganiseerd voor de cursisten om te laten zien wat ze geleerd hebben. Elke cursist is dan ook met glans geslaagd voor dit proefmoment.
 
De volgende cursus Eerste Hulp van Rode Kruis Hale start op maandag 5 september. Voor inlichtingen kan je steeds terecht bij Nathalie Derauw (verantwoordelijke vorming) of bij Joly Goossens (afdelingssecretaris).
Naast de cursussen Eerste Hulp en Helper, biedt Rode Kruis Halle ook nog initiaties aan. De meest gegeven is 'reanimeren en defibrilleren'.
 

Deze initiaties worden voornamelijk gegeven in bedrijven, scholen, sportclubs, verenigingen,.... Voor meer informatie kan je terecht op de website http://www.rodekruis.be/afdeling/halle/


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?