Woningbrand Ternat krijgt staartje : man verdacht van moordpoging

In het kader van een woningbrand gisterenavond in het centrum van Ternat is een 55-jarige bewoner opgepakt. Na onderzoek is beslist de man vandaag voor de onderzoeksrechter te leiden voor moordpoging op een 47-jarige vrouw die zich ook in de woning bevond.

De brandweer werd maandagavond iets na 20u opgeroepen naar de Van Cauwelaertstraat in Ternat. Bij aankomst steeg een rookpluim op uit een woning. Het vuur was uiteindelijk snel onder controle, maar de brandweer kon niet verhinderen dat de woning behoorlijk wat schade opliep. Eén van de bewoners werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Een 47-jarige vrouw die ook in het huis aanwezig was, raakte niet gewond.

Expert

Omdat er heel wat onduidelijkheid was over het ontstaan van de brand, stuurde het parket Halle-Vilvoorde een branddeskundige ter plaatse. Uit de eerste conclusies van de deskundige blijkt dat de brand zeker werd aangestoken.

Na onderzoek heeft het parket beslist  55-jarige man, die gisteren gewond werd afgevoerd, vandaag voor de onderzoeksrechter te leiden, voor moordpoging op de 47-jarige vrouw.

"De man ontkent de feiten, hij zou in slaap gevallen zijn terwijl hij een sigaret aan het roken was, maar dit stemt niet overeen met de bevindingen van de branddeskundige. Wij vragen zijn aanhouding", aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

UPDATE : De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij zal nu in de loop van de week voor de Raadkamer verschijnen, die zal moeten beslissen of het aanhoudingsbevel bevestigd wordt of niet.

Archief

Lees ook : Parket : "Woningbrand in Ternat zeker aangestoken"

Lees ook : Parket onderzoekt woningbrand in Ternat


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?