Jos Van Immerseel speelt in volgelopen kerk van Gaasbeek

GAASBEEK - Het internationaal gerenommeerde pianotalent Jos Van Immerseel bracht dinsdagavond een uniek recital in het kerkje van Gaasbeek. Dit recital werd gehouden ten voordele van de werking van ‘De School van Gaasbeek, ‘platform voor residentie en creatie’.  De gasten sloten door een financiële bijdrage aan bij ‘de Vrienden van de School van Gaasbeek’.

Jos Van Immerseel speelde werk van Franz Liszt, Claude Debussy, Joaquin Turina en George Gershwin. Hij bespeelde een concertvleugel Carl Bechstein uit 1870, Berlijn. Dit historisch én zeldzaam instrument komt uit zijn eigen verzameling.

Een dergelijk recital met Jos Van Immerseel in Gaasbeek kunnen meemaken is eerder uniek en ongewoon. De inschrijvingen liepen dan ook zeer goed en Van Immerseel mocht spelen voor een afgeladen kerk van Gaasbeek.

‘De School van Gaasbeek’

Als prille organisatie, met wél heel wat ervaring bij de oprichters, kijkt ‘De School van Gaasbeek’ naar de toekomst. Het gemeentebestuur van Lennik stelde in 2014 de vroegere dorpsschool en het gemeentehuis ter beschikking. Intussen zijn we 2016 en zijn er al 67 kunstenaars in het schooltje komen werken, resideren, creëren of optreden. “En wij gaan verder. Verder om kunstenaars, jonge kunstenaars, de mogelijkheid te geven om te werken, te creëren. Met artistiek werk en kunstenaars bezig zijn in een landelijke plek vlak bij een fascinerende wereldstad is een project op zichzelf”, zegt voorzitter Hugo De Greef

Verdere info op www.deschoolvangaasbeek.eu - info@deschoolvangaasbeek.eu - 0479.810.255.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?