Doek valt over jaarlijkse barbecues van Lennikse brandweer

LENNIK – Voor het eerst in minstens 20 jaar is er in augustus geen barbecue van de Lennikse brandweer. Omdat er onvoldoende vrijwilligers worden gevonden behoort de vermaarde barbecue definitief tot het verleden.

Het was een echte traditie geworden. Tijdens de Lennikse kermis stelde de brandweer haar barbecuestel op om een heel weekend 2.000 bezoekers een lekkere maaltijd te verschaffen. De barbecue van de Lennikse brandweer was ondertussen ook een onderdeel van de Lennikse feesten geworden. De opbrengst van het smulfestijn ging ieder jaar onder andere naar nieuw brandweermateriaal.

Maar ook de brandweer evolueert. Er is een evolutie naar meer beroepsbrandweerlui en een afname van het aantal vrijwilligers. Zoals in vele verenigingen kampt de Lennikse brandweer met het verdwijnen van de vrijwillige inzet.

“We moeten met lede ogen aan zien dat we onvoldoende vrijwilligers kunnen samen brengen om de barbecue te organiseren. Vorig jaar kon de barbecue nog door gaan omdat we familieleden konden inzetten. Maar als er tijdens de barbecue een interventie zou binnen komen moeten we het werk aan hen over laten. Bovendien moeten de brandweerwagens, die tijdens de barbecue in de kazerne elders gestald worden, door de terreurdreiging bewaakt worden. De inzet van een privébewakingsdienst is te duur, zegt Chris Emmeryckx, voorzitter van de vriendenkring.

De barbecue van de Lennikse brandweer was samen met de kermis een traditie geworden. “Er kwamen een 2.000 mensen eten, sommigen kwamen zelfs op zaterdag en zondag. Velen combineerden een bezoekje aan de brandweer met de kermis. Het is met spijt in het hart dat we de beslissing moesten nemen om er definitief mee te stoppen”, zegt Chris.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2012/08/16/vijftiende-grote-barbecue-bij-brandweer-lennik

Archieffoto


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?