Klachten over 'Noenbeatz' in Leeuwse natuur

SINT-PIETERS-LEEUW – Er kwamen bij de politie klachten binnen over geluidsoverlast en verkeershinder door een openluchtfuif 'Noenbeatz', die zaterdagnacht plaats had op het terrein van het voormalige restaurant Ghiesler, in een zijstraatje van de Victor Maloustraat, in de buurt van de “VRT-toren”.

De buurt stond zowat op stelten door de onverwachte openluchtfuif. Er waren klachten over geluidshinder, parkeerproblemen in veel te smalle wegen, zwerfvuil van wegwerpbekers en blikjes en ook een vermoeden van ontbrekende veiligheidsmaatregelen.

“Het geluid was niet te harden. We stellen ons vragen over een fuif die door gaat, midden in de natuur, waar er amper parking is en op een plaats die moeilijk bereikbaar is voor de hulpdiensten. We vernamen van de politie dat er 400 tot 500 man werd verwacht”, zegt een buurtbewoner.

De politie en burgemeester Luc Deconinck kwamen ter plaatse, naar aanleiding van een reeks klachten. “De vergunning was in orde en er mocht muziek gespeeld worden tot 3 uur. Doch naar aanleiding van verschillende meldingen over nachtlawaai, kwam de politie langs en werd de muziek al stiller gezet vanaf 1 uur. Ook de burgemeester kwam langs. De geluidsmeting was negatief. Er werden ook parkeerproblemen en verkeershinder vastgesteld. Omwille van de drassige weiden, kon er niet geparkeerd worden in de voorziene weidevlakten en werd er geparkeerd in de smalle straten, met alle gevolgen van dien. De politie kwam tussen om het verkeer te regelen. Om 3 uur stond de muziek uit en verlieten de feestvierders het terrein”, zegt Anneleen Adang van de lokale politie Zennevallei.

Burgemeester Deconinck: “Het is de eerste keer dat er op die plaats een evenement plaats had. Het geluidsniveau viel wel mee maar werd nog verlaagd. De politie gaf een positief advies. Na het evenement volgt er een evaluatie”.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2016/06/23/noenbeatz-feest-de-ghiesler


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?