Vredegerecht Ruisbroek tijdelijk gesloten door elektriciteitsprobleem

RUISBROEK / HERNE – Door het talmen van het ministerie van justitie komt de werking van het vredegerecht Sint-Pieters-Leeuw in moeilijkheden. Het vredegerecht kan tijdelijk niet meer werken in het gebouw van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in Ruisbroek omdat daar de elektrische installatie is afgekeurd.

De zittingen kunnen wel door gaan in de ‘antenne’ in Herne. Die is gelegen op de Edingensesteenweg 6. Open van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00   (tel. 02 396 21 99 - fax 02 396 02 74).

“De nodige maatregelen zijn genomen om de elektrische installatie in orde te brengen”, zegt de Leeuwse burgemeester Luc Deconinck. Dat het zo ver kwam heeft te maken met de hervorming die de minister van justitie wil doorvoeren. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw had een andere locatie aangeboden. “Reeds drie jaar proberen we de verhuis te realiseren maar het wil maar niet lukken. We hopen dat het ministerie van  justitie eens definitief een besluit neemt over de vestigingsplaats van het vredegerecht. Eerst zou het vredegerecht in Sint-Pieters-Leeuw blijven maar deze beslissing staat nu weer op losse schroeven”, zegt Deconcinck.

De gemeente heeft twee lokalen ter beschikking gesteld in het OCMW-gebouw, dat vlakbij het vredegerecht in de Fabriekstraat in Ruisbroek is gelegen. Daar kunnen de vakantiezittingen al plaats hebben. Ondertussen kunnen de herstellingen aan de elektrische installatie gebeuren.

Onzekerheid

Dat de hervormingen voor verwarring zorgen is intussen meer dan duidelijk. Eerst werd gemeld dat de “antenne” van het vredegerecht van Sint-Pieters-Leeuw in Herne werd afgeschaft. Dan konden de zitten plaats hebben in lokalen van het OCMW van Herne om dat later toch weer te kunnen door gaan in het oorspronkelijke gebouw langs de Edingsesteenweg. In een derde fase van de hervorming van justitie staan er weer wijzigingen te wachten.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?