Aantal inbraken in Dilbeek blijft dalen

DILBEEK - Het aantal diefstallen in gebouwen en uit voertuigen blijft dalen in Dilbeek. Dat blijkt uit de jaarresultaten van de politiezone Dilbeek van 2015.

Nadat de politiezone Dilbeek vorig jaar al kon meedelen dat het aantal inbraken in 2014 een pak lager lag dan [Archief : Politie blij met alerte Dilbekenaren] het trieste recordjaar 2013 [Archief : Aantal inbraken bereikt triest record in Dilbeek], is er ook deze keer goed nieuws. Het aantal diefstallen uit gebouwen is immers voor het tweede jaar op rij gedaald.

December zwart

In totaal gaat het om 564 feiten in 2015. Dat Dilbeek dit cijfer kan voorleggen heeft vooral te maken met de bijzonder gunstige situatie in de maanden maart, april en mei. Toen werd een zeer sterke daling vastgesteld tegenover dezelfde periodes de vorige jaren.

"Deze daling is dermate groot dat ze de cijfers voor het volledige jaar heeft beïnvloedt", klinkt het in het jaarverslag. "In december hebben we echter een absoluut recordaantal inbraken vastgesteld van 108 feiten. Hierdoor blijft de totale daling voor 2015 beperkt tot 9 procent."

"Wat betreft de inbraken in woningen blijft het in 42 procent van de gevallen bij een poging. Maar bij inbraken in andere gebouwen stelt de zone vast dat in 75 procent van de gevallen het gaat om een effectieve diefstal. De meeste diefstallen werden gepleegd in woningen (80%). Voor de overige feiten gaat het over gebouwen met een andere functie (bedrijfsgebouwen, werven, …)."

Nog goed nieuws, want ook het aantal diefstallen uit voertuigen is fors gedaald. "Het aantal diefstallen uit voertuigen kende een piek in 2012. De dalende trend die is ingezet vanaf 2013 versneld nog steeds. In 2015 werden 151 feiten vastgesteld, dat is een daling met 34 procent tegenover vorig jaar."

Archief

Lees ook : Nieuwe krachtpatsers voor politie Dilbeek

Lees ook : Afscheidnemend korpschef krijgt bureaustoel mee naar huis

Lees ook : Dilbeeks politiekorps zwaait chef uit


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?