Nieuwe krachtpatsers voor politie Dilbeek

De lokale politie van Dilbeek heeft er drie spiksplinternieuwe voertuigen bij. Het gaat om een Volkswagen Crafter commandowagen en twee zeer robuuste Volvo XC90 interventiewagens. Met de komst van de twee Volvo's hoopt Dilbeek het aantal permanente interventieploegen op te trekken van twee naar drie en soms zelfs vier. Want er is nog goed nieuws : het korps krijgt er na de zomer zeven leden bij. Een hele hoop nieuwe krachtpatsers dus.

De gloednieuwe commandowagen zal dienst doen op verkeersacties of bij evenementen zoals het Vijverfestival binnenkort. Het voertuig zal ook ingezet worden in geval van noodplanning. Het gaat om een Volkswagen Crafter die de huidige negen jaar oude, en een pak kleinere, Opel Movano commandowagen vervangt. Het gaat om een diesel-type, maar dat hadden ze bij de politiezone zelf graag anders gezien. Maar door de gunningscriteria was het onmogelijk om een (duurder) CNG-voertuig aan te kopen. Kostprijs: 45.000 euro. Het voertuig werd aangekocht via Garage Heremans in Groot-Bijgaarden.

225PK

Niet alleen de verkeersdienst heeft een nieuw stokpaardje. De interventiedienst van PZ Dilbeek krijgt er twee nieuwe Volvo's bij van het type XC90. Het gaat om zeer robuuste wagens met de allernieuwste veiligheidssnufjes. Zo hebben de inzittenden naast de standaardairbags, ook bijvoorbeeld een airbag aan de knieën en zal er in geval van een aanrijding ook een airbag openklappen over de voorruit om zo fietsers of voetgangers te beschermen. Omdat het op interventie vaak snel moet gaan heeft de Volvo 225PK onder de motorkap, en is er een AWD-systeem. (All Wheel Drive). Kostprijs : 52.000 euro per wagen, het gaat om een leasing van 4 jaar. Het voertuig werd aangekocht via Volvo De Smet in Zellik.

Extra krachten

De Volvo's moeten op termijn de VW Touaregs van de zone vervangen. Die zouden nog een tweetal jaar moeten meedraaien in een poule van in totaal vier interventievoertuigen. Op korte termijn wil de zone van twee permanente patrouilles overgaan naar drie tot zelfs vier. Want er is nog goed nieuws voor de zone, na de zomer krijgt het korps er zeven leden bij. Het gaat om extra manschappen waarnaar de politie al zeer lang vragende partij was.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?