Bestuurder ontsnapt na wilde achtervolging

ANDERLECHT / DILBEEK - De politie is op zoek naar een man die vanochtend kon ontsnappen na een wilde achtervolging op de grens van Anderlecht en Dilbeek.

Het liep vanochtend rond 7u30 fout toen de politiediensten een verdachte wagen wilde controleren langs de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht. Het voertuig ging er echter in hoge snelheid vandoor. De politie zette een achtervolging in en merkte al gauw dat de bestuurder zich niet zomaar gewonnen zou geven.

Wat volgde was een dolle rit in de buurt van het Westland Shopping centrum. De bestuurder reed daarbij zelfs spook op de Brusselse Ring en de Ninoofsesteenweg.

Ter hoogte van de Neerpedestraat sprong de verdachte uit de wagen. De politie kon hem ondanks een uitgebreide zoekactie, waarbij de lokale politie hulp kreeg van de helikopter van de federale politie, niet meer aantreffen.

In het voertuig zat wel nog een andere persoon die vrij makkelijk kon worden opgepakt. Op de vraag waarom de bestuurder op de vlucht sloeg, kon of wil deze persoon echter geen antwoord geven. In de wagen werd op het eerste zicht alvast niets verdachts aangetroffen. De politie voert het onderzoek.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?