Video - Woning onbewoonbaar door computerbrand in Lennik - Update

LENNIK - In de Borrekeitse, een zijstraat van de Lennikse Markt, is zondag kort voor 13 uur, brand uitgebroken in een klein appartementsgebouw.

De brand ontstond op het gelijkvloers in het rechtse appartement. De brandweer, die een post heeft, in een andere zijstraat van de Markt, was snel ter plaatse en stond voor een uitslaande brand.

De bewoonster kon het appartement verlaten en had lichte brandwonden opgelopen. Drie andere bewoners konden zich ook heelhuids naar buiten begeven. Maar er was geen nieuws van een bewoner van een ander appartement op de verdieping. De man zijn wagen stond voor de deur. De bewoonster van het getroffen appartement is naar het ziekenhuis van Halle gevoerd.

Omdat het om een uitslaande brand ging, vielen de brandweerlui het vuur langs buiten aan. Pas nadat het vuur onder controle was kon een zoektocht naar de mogelijk vermiste man beginnen. Na een uurtje kwam bij zelf van een uitstap terug. De man was ongedeerd. Ondertussen bleek dat het vuur het plafond vernield had en dat het gebouw veel rookschade leed. Het gebouw werd daarom onbewoonbaar verklaard.

De brand is op het eerste zicht ontstaan in een PC.

Drie van de vier appartementen worden gehuurd door de vzw Woonkoepel. De organisatie ging zorgen voor opvang van de bewoners die er onder hun hoede wonen.

Update: Geen branddeskundige.

"Er werd geen deskundige aangesteld, de oorzaak was kortsluiting dus geen kwaad opzet", zegt parketwoordvoerder Carol Vercarre  


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?