Marnixring Dilbeek houdt traditionele 'Gordel' levendig

DILBEEK - Net zoals de vorige jaren organiseert Marnixring Dilbeek op zondag 4 september opnieuw het evenement 'Dilbeek, een gordel om (van) te houden'. "Het is de bedoeling om elkeen er op een sportieve manier attent op te maken dat Dilbeek een Vlaamse gemeente is en wil blijven", klinkt het bij de organisatoren.

Vanop het Savioplein (Stationsstraat 275, Dilbeek) kan je tussen 14 en 17 uur twee wandelingen maken: 1 gezinswandeling (5 km) en 1 natuurwandeling (10 km). Om 15 u vertrekt tevens een begeleide erfgoedwandeling (3 km). Je kan er ook een plaatselijk biertje proeven.

Met dit initiatief wil de Marnixring de aandacht vragen voor het Vlaams karakter van de Rand en in het bijzonder van Dilbeek. "Dat deze druk reëel is, bewijst het “metropolitaans project”, waarbij Brussel de greep op Vlaams-Brabant wil versterken. Ook bedreigen grootschalige projecten (nationaal stadion, shoppingcentra, …) de slagkracht van Vlaamse gemeenten uit de rand", klinkt het bij de Marnixring.

Meer info bij Erik Van Lierde: e.vanlierde@telenet.be / Inschrijven hoeft niet maar zou om organisatorische redenen leuk zijn op andriesguido@hotmail.com


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?