Nationale staking : afval blijft mogelijk staan

REGIO - De aangekondigde grote nationale actie van de vakbonden zal heel waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor de ophaling van het afval in onze regio. Daarom wil Haviland intercommunale waarschuwen voor mogelijke verminderde of zelfs geen dienstverlening op die dag. De kans is immers reëel dat de ophaaldiensten niet of slechts gedeeltelijk uitrijden.

Haviland kan helaas niet voorspellen of de ophalers op dinsdag 31 mei hun ophaalrondes zullen starten. En zelfs indien de vuilniswagens uitrijden, is de ophaling niet (helemaal) gegarandeerd. Door eventuele blokkades of sluiting van verwerkingsinstallaties zou het kunnen dat de ophaalwagens niet overal het afval kunnen ophalen of het opgehaalde afval niet kunnen lossen.

De inwoners van onderstaande gemeenten, kunnen op die dag mogelijk hinder ondervinden voor de volgende restfracties:

  • Restafval: Drogenbos, Grimbergen en Herne
  • Pmd: Roosdaal en Herne
  • Gft: Drogenbos en Opwijk
  • Papier/karton: Sint-Genesius-Rode

"Wij garanderen dat we voor de betrokken gemeenten prioritair restafval en gft zullen ophalen. Indien niet alles kan ingezameld worden, worden papier en karton en pmd op woensdag of donderdag opgehaald", klinkt het bij Haviland. "Voor al jouw vragen kan je terecht bij onze dispatching op het telefoonnummer: 02/334.17.40. Haviland wenst zich alvast te verontschuldigen voor het eventuele ongemak dat deze actie voor de burgers kan meebrengen."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?