Hommeles rond Dilbeekse jaarmarkt

DILBEEK - De volgende editie van de Dilbeekse jaarmarkt, op 3 oktober 2016, zal er eentje worden zonder veeprijskampen. Het gevolg van een beslissing van het organiserende comité.

De beslissing komt er na meningsverschillen over de samenwerking en de financiële afhandeling van een aantal zaken. Anneleen Van den Houte, schepen van lokale economie, betreurt dit. “De kloof bleek voor het huidige jaarmarktcomité blijkbaar te groot”, zegt ze. “Spijtig, want de dieren zijn een traditioneel onderdeel van de jaarmarkt. Het werk dat het Jaarmarktcomité deed, is niet te onderschatten. De Jaarmarkt is mede dankzij hen al jaren een fijne uitstap voor vele Dilbekenaren en dit moet zo blijven, voor jong en oud.”

Daarom laat de gemeente de schouders niet hangen. “In de beperkte tijd die nog rest zullen de gemeentelijke marktleider en medewerkers van de stroom wonen & ondernemen alles in het werk stellen om vernieuwing in de Jaarmarkt te brengen”, zegt de schepen.

Er wordt onder andere gekeken naar een opvulling voor het bovenste gedeelte van de Alenalaan en naar extra randanimatie voor de bezoekers. Het traditionele vuurwerk zal in elk geval doorgaan.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?