Man laat vriendin rijden met elektrische fiets en blaast zelf positief

HALLE – Een man werd vandaag veroordeeld voor de politierechtbank in Halle wegens dronken rijden. De advocaat van de man kwam zijn cliënt verdedigen, die zelf niet aanwezig was tijdens de zitting.

“Mijn cliënt was op de dag van de feiten gaan eten met zijn vriendin in restaurant Alsput in Halle”, vertelde zijn advocaat. “Hij had een elektrische fiets gekocht omdat hij dan de auto kon laten staan als dat nodig was. Bij het vertrekken wilde zijn vriendin graag eens rijden met de elektrische fiets en hij heeft toen haar auto genomen. Onderweg is ze gevallen met de fiets en wou hij haar helpen. Bij het ter plaatse komen van de politie werd opgemerkt dat mijn cliënt gedronken had, een ongelukkig voorval dus”. De man had 1,46 promille alcohol in het bloed.

Ondanks dat de man zijn voertuig absoluut nodig heeft voor het werk, kon hij niet op begrip rekenen van de politierechter. Hij bevond zich immers in staat van herhaling en pleegde vroeger al eens vluchtmisdrijf na een ongeval met gewonden. Hij krijgt nu een geldboete van 1200 euro, mag 3 maanden niet rijden en moet de 4 examens opnieuw afleggen. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?