Gooiks hoevecafé ‘Den Haas’ heropent op 4 juni

GOOIK – Er komt eindelijk een antwoord op de vraag die op ieders lippen brandt. Op zaterdag 4 juni om 14 uur gaat de landelijke herberg Den Haas in de omgeving van de kapel van de Woestijn weer open.

Den Haas sloot plots in oktober van vorig jaar. De zussen Linda en Marianne Van Schepdael hebben ondertussen een bvba opgericht en gaan het café samen uitbaten. “Behalve dat we voorlopig niet op vrijdag openen blijven we hetzelfde concept behouden. We openen dus op zaterdag, zondag en maandag en bekijken hoe het loop”, zegt Marianne.

In Den Haas kan je vanaf 4 juni weer terecht voor een boterham met plattekaas, hesp of kop en een brede waaier aan streekbieren  zoals geuze en kriek van meerdere brouwerijen maar ook voor een Witkap, want blijkbaar vinden van oudsher meer Oost-Vlamingen dan Pajotten de weg naar de hoeveherberg.

Stroper

Bij goed weer kan je genieten op het ruime terras met een prachtig uitzicht over het Pajottenland. Het café bestaat al van in het jaar 1870 en is al jaren in handen van dezelfde familie. “Oorspronkelijk was het een boerderij met een herberg waar boeren lambiek kwamen halen, die ze mee namen naar het veld”, vertelt Marianne. De naam heeft het café te danken aan één van de voorvaderen die wel eens durfde gaan stropen.

Bollebaan

De authentieke overdekte bollebaan wordt opgeknapt en kan binnenkort weer in gebruik genomen worden door de Hazenbolders. Groepen kunnen er ook komen bollen.

Dat velen uitkeken naar de heropening bleek toen de zussen, met de hulp van vrienden het café aan het klaarstomen waren voor een nieuwe start. “De mensen kwamen aankloppen omdat ze dachten dat we open waren”, zegt Linda. Het befaamde café ligt tegenwoordig ook langs de wandel- en fietsnetwerken zodat er heel wat toeristen langs komen.

Personeel gezocht

Linda en Marianne zijn nog op zoek naar polyvalent horecapersoneel. De twee zussen zijn opgegroeid in het café en zijn dus zeer goed op elkaar ingespeeld. Ze kijken uit naar medewerkers die vlot kunnen meedraaien. Wie een job zoekt kan contact opnemen via het gsm-nummer: 0476-45.91.81.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?